Wat is osteopathie?

Osteopathie is een holistische manuele behandelingswijze waarbij de bewegingen binnen het lichaam centraal staan. Om goed te kunnen functioneren is het immers belangrijk om goed te kunnen bewegen. Binnen deze behandelingswijze wordt het lichaam als een geheel gezien waarbij alle structuren binnen het lichaam elkaar kunnen beïnvloeden. Dit betekent dat de plaats die voor u pijnlijk is niet altijd de plaats hoeft te zijn waar ook de oorzaak van de pijn ligt. Tijdens de consultatie zoekt de osteopaat naar de bewegingsbeperkingen in uw lichaam waarna een behandelplan wordt opgesteld. Osteopathie optimaliseert het lichamelijk functioneren door de bewegingsverliezen in het lichaam te corrigeren.

Binnen de osteopathie wordt er altijd getracht een oorzaak voor de problematiek vast te stellen. Alleen als de oorzaak aangepakt wordt, kunnen ook de gevolgen verdwijnen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen. Benieuwd geworden naar wat Osteopathie Emilia in Goes voor u kan betekenen? Maak direct uw afspraak via de website of per telefoon.

Hoe gaat een behandeling?

Stap 1: Intakegesprek.

Een intakegesprek waarbij Osteopathie Emilia uw medische geschiedenis in kaart brengt en waarbij een zo uitgebreid mogelijk beeld geschetst wordt van uw klacht(en).

Stap 2: Bewegingsonderzoek.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Eerst wordt vastgesteld welke lichamelijke structuur uw pijn veroorzaakt. De pijn kan door gewrichten, spieren, zenuwen of organen komen. Hierna onderzoekt Osteopathie Emilia uw hele lichaam. Het lichaam functioneert als een geheel waardoor bijvoorbeeld een slecht bewegende voet tijdens het wandelen voor rugklachten kan zorgen. Tijdens het onderzoek zal Osteopathie Emilia de (vermoedelijke) oorzaak van uw klacht(en) duidelijk aan u uitleggen.

Stap 3: De oplossing voor uw klachten.

Wanneer osteopathie een geschikte methode is om u te helpen, stelt Osteopathie Emilia direct een behandelingsplan met u op. Hierbij streeft Osteopathie Emilia ernaar om de oorzaak van uw probleem aan te pakken en uw lichaam weer terug in balans te brengen. De behandeling omvat verschillende manuele technieken waardoor uw bewegingen worden verbeterd. De behandeling heeft als doel om de bloedtoevoer, bloedafvoer, neurologische en mechanische impact naar de pijn uitlokkende structuur te verbeteren. Indien nodig worden er hier ook tips (omtrent levensstijl) of oefeningen meegegeven.